Dragnea ameninta: Scoatem legile justitiei si daca ajungem toti la DNA. Va fi razboi

E.b. | 14.11.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, anunţă „apocalipsa", dupa ce a fost pus sub acuzatie de procurorii DNA. El spune că legile justiţiei vor fi aprobate în Parlament cât mai repede. "Nu e o joacă şi nicio glumă. Vrem să reformăm legislaţia. Sper să nu cedeze niciun ministru", sustine Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Liviu Dragnea afirma, la România TV, că va fi război total şi că acestea vor fi adoptate chiar dacă tot partidul ajunge la DNA

 

Asta in pofida faptului ca, la începutul acestui an, milioane de oameni au ieşit în stradă împotriva celebrei OUG 13 şi fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache şi-a dat demisia.

 

"Nu e o joacă şi nicio glumă. Vrem să reformăm legislaţia. Sper să nu cedeze niciun ministru. Să stai ghiocel nu e în regulă. Eu nu garantez pentru nimeni, chiar dacă ştiu că au genunchi foarte tari. Noi scoatem legile justiţiei chiar dacă ajungem toti la DNA. Va fi război", a spus Dragnea.
 

Şeful PSD nu a ratat ocazia de a o ataca şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Eu nu am fost cu oameni politici, cu astea. Astea sunt minciuni cu picioare scurte. Nu suntem sănătoşi la cap", a mai spus Dragnea.


 

Dragnea il acuza pe Iohannis

 

Liviu Dragnea, a declarat ca toata "istoria" cu firma teleormaneana Tel Drum a inceput in 2004, intr-o campanie electorala pentru alegerile locale, si ca au existat "multe dosare" legate de acest caz, dar toate "s-au deschis, s-au inchis".

 

"Eu resping categoric orice acuzatie din acest dosar", a spus Dragnea, la România TV.

 

Liderul PSD a sustinut ca totul a inceput in 2004, cand "cei de la PD, atunci, sau alianta DA au inceput sa scoata pe piata aceasta poveste cu Tel Drum" pe care ulterior au "rostogolit-o" si au inceput "sa faca cercetari, sa cheme oameni, sa audieze".

 

"Au fost multe dosare, s-au deschis, s-au inchis. Daca era ceva le gaseau", a apreciat seful PSD, pe numele caruia DNA a deschis luni un nou dosar, legat de fraudare de fonduri europene in care este implicata si societatea Tel Drum.

 

Dragnea afirma ca "in Romania e posibil orice, pana la urma, din pacate" si ca "oameni au stat degeaba in puscarie", pentru ca ulterior sa castige procese la CEDO. "Le-a dat cineva anii inapoi?", s-a intrebat el.

 

In opinia lui Liviu Dragnea, presedintele Klaus Iohannis "este beneficiarul politic al executiei mele" dar "sistemul la un moment dat va sari si pe dumnealui cum a sarit si pe Traian Basescu", potrivit declaratiilor lui Dragnea.

 

"La mine trebuie sa fie moarte ca cu bataia nu inteleg ... credeti ca daca ma resemnam mai ajungeam aici, daca eram baiat cuminte nu se mai ajungea aici, daca la parlamentare nu aveam o asa majoritate era liniste si pace, mai ieseau la iveala toate dezvaluirile? Nu, ca nu avea nimeni curaj sa le spuna", a mai spus Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.

 

Acesta a sustinut si ca "toti membrii PSD din conducere, inclusiv ministri, au ceva ce la un moment dat poate fi transformat intr-un dosar" si ca "sunt presiuni mari pe Guvern, e bine sa fie cat mai mult securizat". De aceea, a continuat Dragnea, a preferat sa-si asume rolul de "paratrasnet" si sa fie "demonizat pentru a putea guvernul sa-si faca treaba".

 

Referitor la implicarea familiei in dosarul Tel Drum, Dragnea sustine ca acestia nu au nicio implicare si ca spera "sa fie lasati in pace": "Singurul lor defect este ca ea a fost sotia mea si impreuna il avem pe fiul nostru. Imi cunosc si sotia si fiul si va spun ca nu au facut nicio ilegalitate. Am avut o discutie cu copilul meu mai demult... fiul meu m-a asigurat ca el ma sprijina in continuare. Nu am de gand sa cedez".

 

Dragnea acuza SPP si pe Pahontu

 

Intrebat de Victor Ciutacu despre incidentul relatat de realizatorul radio Marius Vintila, care i-a reprosat in avion ca isi bate joc de tara si ca minte un popor intreg si ca vrea sa legalizeze hotia, cat mai "indura sa fie injurat", Liviu Dragnea a folosit prilejul ca sa declanseze un atac la adresa sefului SPP generalul Lucian Pahontu, pe care l-a catalogat drept "postasul Cotroceniului" si i-a transmis "lui si apropiatilor" "sa lase gandurile de marire". Dragnea a refuzat sa dezvolte insa ce ii reproseaza in fapt sefului SPP.

 

"Apropo, domnule Pahontu, nu mai incercati la niciun membru PSD sa-l convingeti sa aiba ganduri de marire! Ocupati-va de SPP si de paza lui Iohannis. Sfat prietenesc". Intrebat daca seful SPP este implicat in politica, liderul PSD a replicat: "E demult bagat. E postasul de serviciu, vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Basescu, acum este al lui Iohannis".

 

Apoi, Dragnea  a  explica la tabla succesul guvernarii PSD:

 

Am marit salariile dupa cum am promis
    
Romania este statul cu cea mai mica datorie externa din Europa

Seful PSD arata un grafic in care Romania este langa Franta la atragerea fondurilor Europene, cam in coada graficului, dar "trendul e in crestere", spune acesta.
 
A fost nevoie de reforma fiscala pentru ca bugetul de pensii nu strange tot bugetul necesar si se lua de la bugetul de stat si astfel se renunta la investitii.

Prin transferul contributiilor la angajati, in perioada urmatoare nimeni nu se va mai juca cu neplata acestora pentru ca se va trece pe stopaj direct la sursa.

S-au initiat discutii cu reperezentantii din IT pentru ca firmele sa nu aiba cheltuieli in plus

Referitor la acuzatiile primarilor ca vor scadea semnificativ bugetele primariilor locale, Dragnea da vina pe ANAF...si cam asta a fost toata explicatia

 

Comunicatul DNA

 

DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si sefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu, in legatura cu reabilitarea de drumuri judetene cu fonduri UE.

 

DNA arata intr-un comunicat ca dosarul s-a constituit in urma unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) din 30 septembrie 2016. Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedintel al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat "care actioneaza si in prezent", format din functionari ai institutiilor din administratia publica si oameni de afaceri. DNA arata ca acest grup infractional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donatii ale membrilor.

 

Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedintel al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat "care acționează și în prezent", format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri.

 

Acest grup ar fi urmarit obținerea ilegala de bani din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

 

DNA da in comunicat doua exemple de contracte ce ar fi fost fraudate de grupul infractional organizat de Liviu Dragnea si apropiatii sai. E vorba despre doua contracte de reabilitare a unor drumuri judetene, cu fonduri UE, procurorii calculand prejudiciile la 25,6 milioane lei (primul contract) si 5,7 milioane de lei (al doilea contract). 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22